Status naročila x
Odjava

01 600 93 9001 600 93 90

Ste že slišali za tehnologijo gumiranja COKOON?

25/06/20

Ste že slišali za tehnologijo gumiranja COKOON?

COKOON je ime čisto nove, revolucionarne tehnologije proizvodnje pnevmatik s tehniko lepljenja, ki je z okoljskega vidika zaželena in sprejemljiva. Od leta 2019 je bilo s to edinstveno tehnologijo izdelanih že 250.000 pnevmatik za osebna vozila. Continental, tehnološko podjetje in proizvajalec prvovrstnih pnevmatik, in Kordsa, globalni akter v panogah armatur za pnevmatike in gradbeništvo ter tehnologij kompozitov, skupaj razvijata to okolju prijazno tehnologijo od leta 2017.

Visokokakovostne pnevmatike morajo izpolnjevati številne zahteve: zmogljivosti, vzdržljivost, varnost in sonaravnost. Za vezavo tekstilnih vložkov z gumo zato potrebujemo odlično in ekološko tehniko. Ta nova tehnologija omogoča sproženje vezave tekstilnih ojačitvenih materialov z gumenimi zmesmi brez uporabe resorcinola in formaldehida v zmesi za gumiranje tekstila. Tekstilni ojačitveni materiali se uporabljajo v proizvodnji pnevmatik, pa tudi v proizvodnji gumenih izdelkov, kot so cevi in transportni trakovi.

continental-cokoon-tire-1-kopie-data.jpg

continental-cokoon-tire-4-kopie.png

Ekološka tehnologija sprijemanja brez resorcinola in formaldehida

Pred tehnologijo COKOON sta bili kemikaliji resorcinol in formaldehid nenadomestljivi pri sproženju vezave tekstilnih ojačitvenih materialov z gumeno osnovo, ki jih obdaja. Zamenjava resorcinola in formaldehida z okolju prijaznejšimi alternativami prinaša prednosti tako za sonaravno dobavno verigo kot za proizvajalce korda za plašče. Omeniti velja še, da zaposleni v tovarnah pnevmatik in končni potrošniki niso izpostavljeni tem snovem, saj se v postopku vulkanizacije kemijsko spremenijo. S tehnologijo gumiranja COKOON je vezava tekstilnih materialov z gumo odslej mogoča brez teh dveh snovi, ne da bi bilo za to treba kakor koli spremeniti ali prilagoditi proizvodno opremo. Več informacij je na voljo na spletnem mestu www.cokoon.com.

Tehnologija, ki je kot zunanja inovacija odprta vsem

Odkar smo marca 2019 objavili, da je tehnologija COKOON zunanja inovacija, je znotraj panoge pritegnila veliko pozornosti. Več kot 40 podjetij (proizvajalci pnevmatik, predelovalci in dobavitelji tekstila) je že izrazilo zanimanje za preizkus materiala in razmišlja, da bi se pridružili skupnosti, ki izkorišča ta patent. Približno polovica teh podjetij je že prejela vzorce. Vse zainteresirane stranke smo povabili, naj se pridružijo naši skupnosti in pridobijo brezplačno licenco, da bi prispevali k razvoju te nove zelene tehnologije.

continental-cokoon-tire-2-kopie-data.jpg

Forrás az oldalon: https://www.continental-pnevmatike.si/avto/medijski-center/novice/tehnologija-gumiranja-cokoon


20 of 21 News

Ste že slišali za tehnologijo gumiranja COKOON?