Status naročila x
Odjava

01 600 93 9001 600 93 90

Organizacije ADAC, ÖAMTC in TCS: Semperit SPEED-GRIP 5 je "Zelo priporočljiva"

28/10/22

Hannover, oktober 2022 – Največji avtomobilistični klubi iz Nemčije, Avstrije ter Švice so pnevmatiki SPEED-GRIP 5 na svojem testu zimskih pnevmatik 2022 podelili oceno "zelo priporočljiva". Semperitova specialistka za mrzlo vreme je še zlasti navdušila s porabo goriva in obrabo, ki sta ključni kategoriji z vidika sonaravnosti.

Po zaslugi odličnih rezultatov na testu se je pnevmatika SPEED-GRIP 5 uvrstila na zmagovalne stopničke avtomobilističnih klubov. Strokovnjaki niso ugotovili nobenih posebnih pomanjkljivosti pnevmatike, pohvalili pa so njeno uravnoteženost ter odlike na vseh podlagah in njeno majhno obrabo. Z vidika porabe goriva je pnevmatika osvojila najvišjo oceno med vsemi testiranimi pnevmatikami v dimenzijah 185/65 R15.

V razvoju pnevmatike SPEED-GRIP 5 se je proizvajalec Semperit posebej osredotočil na varne zimske lastnosti ter učinkovitost v suhem vremenu. Snežni kavlji v kanalih na tekalni plasti ter oprijemni robovi zagotovijo vrhunsko vodljivost v snegu. Profil pnevmatike zagotavlja odličen oprijem. Profil v obliki puščic oziroma črke V izpodriva vodo in sneg ter s tem zagotavlja dober nadzor nad vozilom na mokrih in spolzkih voziščih.

se_speed_grip_5_visual_couple_data-min.jpg

semperit_speed_grip_5_productpicture_30.jpg

Pnevmatika SPEED-GRIP 5 "dobra" na testu zimskih pnevmatik revije Auto Bild

Semperitova specialistka za zimske razmere je navdušila tudi preizkuševalce pri reviji Auto Bild. Pnevmatika SPEED-GRIP 5 se je iz predtekmovanja v konkurenci 56 tekmovalk prebila v finale in nazadnje prejela oceno "dobra". Preizkuševalci so pohvalili njeno kratko zavorno pot in natančno vodljivost na ledu in snegu, poleg tega pa so izpostavili še odlične rezultate z vidika akvaplaninga in majhen kotalni upor.

"S pnevmatiko SPEED-GRIP 5 so naši razvojniki ustvarili resnično vsestranski izdelek," je povedala Natalia Kohls, produktna vodja zimskega in celoletnega programa za Semperit. "Zelo smo ponosni, da se je to potrdilo tudi na najpomembnejših nepristranskih testih zimskih pnevmatik v Nemčiji, Avstriji in Švici."

Pnevmatika Semperit SPEED-GRIP 5 je na trgu na voljo v širokem razponu dimenzij od 14 do 20 palcev.

Vir na spletnem mestu: https://www.semperit-pnevmatike.si/avto/news/2022-10-13-speedgrip5-test-zimskih-gum


20 of 21 News

Organizacije ADAC, ÖAMTC in TCS: Semperit SPEED-GRIP 5 je "Zelo priporočljiva"