Status naročila x
Odjava

01 600 93 9001 600 93 90

Continentalova pnevmatika WinterContact TS 870 P z najvišjo oceno na testu zimskih pnevmatik revije auto motor sport

09/09/22

wintercontact-870p.png

  • WinterContact TS 870 P z najvišjo oceno v konkurenci osmih pnevmatik
  • Uredniški odbor: zelo lepo uravnotežena na mokrih cestah. Kratka zavorna pot, nevtralna, natančna in z izjemnim oprijemom na suhih cestah.
  • Z gumeno zmesjo Cool Chili do manjšega kotalnega upora, porabe goriva in emisij CO2

Hannover, 9. septembra 2022. Pri reviji auto motor und sport so na svojem zadnjem testu (številka 20/2022) Continentalovi pnevmatiki WinterContact TS 870 P podelili oceno "zelo dobra". Strokovnjaki so preizkusili osem zimskih pnevmatik v dimenzijah 245/45 R19 102 V/W, primernih za širok nabor limuzin, kupejev in športnih terencev. Za testni vozili so uporabili Audi A6 Quattro in Audi A7 Quattro. Uredniški odbor je vzel pod drobnogled profile zimskih pnevmatik evropskih, azijskih in ameriških znamk ter jih testiral v skupno 13 kategorijah, ki so med drugim vključevale vodljivost, kotalni upor in zaviranje. Pri testnem kriteriju "okolje" je WinterContact TS 870 P osvojila 9,4 od možnih 10 točk, pri kriteriju "kotalni upor" pa je dosegla najboljši rezultat od vseh osmih testiranih zimskih pnevmatik. "Zlahka vodljiva na snegu z velikimi rezervami" so zapisali strokovnjaki za testiranje pnevmatik pri reviji auto motor und sport.

WinterContact TS 870 P za osebne avtomobile in športne terence srednjega in višjega razreda

Continental s pnevmatiko WinterContact TS 870 P postopoma nadomešča svoj uspešni model TS 850 P. Pri pnevmatiki WinterContact TS 870 P se Continental zanaša na napredno gumeno zmes Cool Chili in kanale za odvajanje vode Hydro Groove. Da bi izboljšali varnost voznikov, ki svoje avtomobile opremljajo s širšimi pnevmatikami, so se razvojniki odmaknili od splošno uveljavljenega puščičastega oziroma V-profila. Namesto njega so se pri Continentalu za pnevmatiko WinterContact TS 870 P odločili uporabiti stabilnejšo zasnovo in štiri široke obodne kanale med vrstami profilnih blokov. Ta inovativna struktura tekalne plasti, ki se zelo razlikuje tudi od tiste pri predhodnem modelu, ima jasne prednosti, zlasti v mokrih razmerah, saj zelo hitro odvaja vodo s stične površine ter tako izboljša vodljivost, pripomore h krajši zavorni poti in ponuja še posebej zanesljivo zaščito pred nevarnim akvaplaningom.

V primerjavi s preverjenim predhodnim modelom so razvojniki dosegli štiri odstotke boljše zaviranje na mokrem ter osem odstotkov boljše zmogljivosti z vidika akvaplaninga, ne da bi ob tem ogrozili zmogljivosti na ostalih področjih. Posebej moramo izpostaviti še zaviranje na ledu (petodstotno izboljšanje), vodljivost na suhem (šestodstotno izboljšanje) in vodljivost na snegu (šestodstotno izboljšanje). Continentalova nova zimska pnevmatika je enako prepričljiva tudi z okoljevarstvenega vidika. Ponaša se z dva odstotka boljšim kotalnim uporom in celo 16 odstotkov boljšo življenjsko dobo.

V ponudbi bo sprva na voljo 52 artiklov za platišča s premerom od 16 do 21 palcev, z razmerjem prereza od serije 35 do 65 ter v širinah od 205 do 255 milimetrov; več artiklov bo na voljo tudi z zaščito platišča in/ali oznako XL za večjo nosilnost. Pnevmatike bodo odobrene za hitrosti vse do 270 km/h. Zaradi vsega naštetega je WinterContact TS 870 P idealna pnevmatika za mnoge limuzine, športne avtomobile in športne terence. Pnevmatika je zasnovana tako, da ima zelo stabilno strukturo, zato je primerna tudi za težja vozila na električni pogon.

wintercontact-870p-1.jpg

Vir na spletnem mestu: https://www.continental-pnevmatike.si/avto/medijski-center/novice/2022-09-09-wintercontact-ts-870-p-najvisja-ocena


20 of 21 News

Continentalova pnevmatika WinterContact TS 870 P z najvišjo oceno na testu zimskih pnevmatik revije auto motor sport