Status naročila x
Odjava

01 600 93 9001 600 93 90

X
Potrebujete pomoč?
Tukaj vas korak
po koraku vodimo
do pravih pnevmatik.
Pokaži pnevmatike
Širina
Višina
Premer
Reifen Finden

Po podatkih o vozilu
Znamka:
Serija modela:
Leto izdelave / tip:
Serija / različica:

Pnevmatike, optimizirane za mobilnost, osvajajo trg

Nihče ne mara pikov. Vaš avto se pokvari na cesti – verjetno celo na nepreglednem ali nevarnem mestu. Pred nadaljevanjem je treba poškodbo pregledati in popraviti. Pokvarjeno pnevmatiko morate zamenjati z rezervno pnevmatiko ali pnevmatiko za nujne primere, da lahko svoj avto odpeljete v najbližjo garažo. A tudi z rezervno pnevmatiko in orodjem se lahko menjava pnevmatike ob prometni cesti izkaže za nočno moro. Po eni strani so avtomobili, ki se nenehno gibljejo, po drugi strani pa obstaja nevarnost, da kolesnih vijakov tudi pri najboljši opremi ni mogoče odviti. Za reševanje tovrstnih težav so proizvajalci pnevmatik razvili samotesnilne pnevmatike. Obstajajo različne tehnologije – od Runflat do Seal do DriveGuard. Spodaj bomo razložili tehnične značilnosti.

Pnevmatike Runflat


Tyre Hole

Če pnevmatika run-flat izgubi tlak, jo stabilizirajo samonosne gumijaste bočnice. Izdelane so iz gumene zmesi, ki zagotavlja stabilnost pnevmatik v primeru poškodb. Poleg tega vgrajeni rob preprečuje, da bi pnevmatika izskočila iz platišča. S to pnevmatiko je možno nadaljevati vožnjo do razdalje 80 kilometrov pri najvišji hitrosti 80 km/h (če zrak po poškodbi uhaja iz pnevmatike). V primeru poškodbe s kasnejšo izgubo tlaka so senzorji, ki sprožijo alarm, tako da voznik opazi predrt. Odvisno od modela so ti senzorji nameščeni neposredno v pnevmatiki, kjer merijo temperaturo in tlak, ali pa sistem ocenjuje signale senzorja ABS. Zahvaljujoč run-flat pnevmatikam je voznikom prihranjena dolga čakanja, dokler se ne pojavijo reševalne službe. Namesto tega lahko odpeljejo neposredno do najbližje garaže. Run-flat pnevmatike so v naši trgovini na voljo kot letne in zimske pnevmatike. Run-flat pnevmatike imajo različne oznake, odvisno od proizvajalca. Continental na primer svoje run-flat pnevmatike imenuje SST, okrajšava za Self Supporting Tyre. Naše najboljše pnevmatike v kategoriji runflat si lahko ogledate tukaj:

Preprosto izberite svojo dimenzijo pnevmatike in indeks hitrosti ter poiščite popolno pnevmatiko za vas.

Pnevmatike SEAL


Za razliko od run-flat pnevmatik se lahko pnevmatike Seal dejansko popravijo same. Tukaj govorimo o samotesnilnih pnevmatikah. Ko se predrejo, so samotesnilne pnevmatike zasnovane tako, da samodejno zatesnijo poškodovano območje. To omogoča posebna lepilna zmes, pritrjena na notranjost pnevmatike. Ta spojina obdaja predmet za prebadanje, npr. žebelj. Takoj, ko je predmet izvlečen, spojina zatesni luknjo. V luknjo ga potisne zračni tlak v pnevmatiki. Posledično lahko pnevmatiko enostavno odpeljete v naslednjo delavnico. Za razliko od run-flat pnevmatik, tehnologija SEAL ne zahteva niti sistema za nadzor tlaka v pnevmatikah niti posebnih platišč.

In: lahko se uporablja na katerem koli vozilu. Eden od proizvajalcev, ki je razvil tehnologijo SEAL, je Continental s svojim izdelkom ContiSeal. Posebne pnevmatike ContiSeal uporabljajo to novo tehnologijo in lahko zaprejo luknje s premerom do pet milimetrov. Čeprav tehnologija velja za varno, proizvajalci zaradi varnosti priporočajo uporabo sistema za nadzor tlaka v pnevmatikah. Poleg tega lahko tesnjeno pnevmatiko vozite kot vsako drugo pnevmatiko, ne da bi morali prilagajati delovanje avtomobila ali vozniško obnašanje. Vendar zakonodaja zahteva čimprejšnji pregled pri specialistu, zato je izlet v garažo še vedno nujen. Oglejte si naše najboljše pnevmatike v kategoriji SEAL:

Preprosto izberite svojo dimenzijo pnevmatike in indeks hitrosti ter poiščite popolno pnevmatiko za vas.


Pnevmatike DriveGuard


Tehnologija v pnevmatikah DriveGuard temelji na novo razvitih rebrih – tako imenovanih "hladilnih rebrih". Zunanje stene pnevmatik so ojačane, zaradi česar so še posebej prožne vzdolž tekalne plasti. Poleg tega so stranske stene bolj robustne in zato manj dovzetne za poškodbe.

Opomba: Uporaba opozorilnega sistema je obvezna, da se vozniki zavedajo, da ima njihovo vozilo počeno pnevmatiko! Od leta 2014 mora imeti vsak, ki uporablja pnevmatike DriveGuard, v svojem vozilu elektronski sistem za zaznavanje tlaka v pnevmatikah.

Podporni obroč Bridgestone


Bridgestone Support Ring (BSR) je še en izdelek, ki ga je razvil Bridgestone. BSR je kovinski obroč, nameščen pod tekalno površino pnevmatike, ki močno poveča stabilnost pnevmatike. Vendar pnevmatik BSR trenutno ni mogoče namestiti na vsako vozilo. Za montažo je potrebna posebna oprema, ki je doslej rezervirana za Toyotino omrežje.

Nikoli več ne obtičite na cesti s predrto pnevmatiko

Proizvajalci pnevmatik so napovedali vojno predrtjem in nenehno razvijajo nove tehnologije za povečanje udobja in varnosti pri vožnji. Spodaj je nekaj poudarkov pnevmatik, ki jih ponujamo v naši trgovini: