Status naročila x
Odjava

01 600 93 9001 600 93 90

Iskanje pnevmatik
Širina
Višina
Konstrukcija
Premer
Reifen Finden
hitrost
Super lahko naročanje
Proizvajalec:
Kapaciteta:
Model:
Tip:

Kupite pnevmatike za motorje – zabavajte se na cesti zdaj

Ne glede na to, ali se vozite po podeželski cesti, v mestu ali na gorskih prelazih: prava izbira pnevmatik za motorje zagotavlja potreben oprijem. Zaradi obrabe na cesti so pnevmatike med najbolj obremenjenimi deli vašega kolesa. Takoj, ko začne tekalna plast slabeti, je smiselno naročiti nove gume za motor, da bo vaše kolo spet nemoteno teklo.mo-tyre

Kdaj je pnevmatika za motor izrabljena?

Zakonska minimalna globina profila za cestno kolo je 1,6 mm. Za lahke motorje je nastavljen na 1 mm. V obeh primerih so to absolutne meje obrabe pnevmatik. Če globina profila pnevmatike pade pod to mejo, bo to vplivalo na vaše zavarovalno kritje. Najkasneje zamenjajte pnevmatike, ko tekalna plast doseže 2 mm, da ohranite oprijem in vodljivost kolesa. Temu dodamo še varnostni faktor na mokrih površinah. Globino tekalne plasti lahko izmerite v srednjem delu glavne tekalne plasti v širokih žlebovih. Dobra pomoč je kovanec za 1 evro s 3 milimetrskim robom v zlatem odtenku. Če popolnoma izgine v profilu, je zaenkrat vse v redu. Ko postane vidno, je čas za nakup novih motornih pnevmatik.

Nasvet:Če imate radi ovinkaste ceste, bodite še posebej pozorni na stanje bočnih profilov.

Faktor staranja pnevmatik za motorje

Poleg globine profila je pomemben dejavnik tudi splošno stanje motornih pnevmatik. Po mnenju strokovnjakov lahko naletite na težave, če kolo uporabljate redko in/ali če je dalj časa parkirano zunaj. Različne vremenske razmere poškodujejo material ali pa lahko pnevmatike razvijejo razpoke in jasno vidno obarvanje. V teh primerih je čas, da naročite nove pnevmatike za motor. Najkasneje od petega leta starosti je priporočljivo tudi redno pregledovanje pnevmatik glede poškodb, po šestih letih pa načrtujte nakup novih pnevmatik za motorje. Točno starost lahko preverite s pomočjo DOT številke. Nahaja se na boku pnevmatike, zadnje 4 števke pa zagotavljajo informacije o mesecu in letu proizvodnje.

Prave pnevmatike za različne tipe motorjev

Pnevmatike za motorje se morajo prilegati prav tako kot vaša oblačila, od kolesarskih jaken do kombinacij, vključno s ščitniki in škornji. Nudimo posebne pnevmatike za motorje različnih tipov, od Motokros športnih in Endurovarianter variant do pnevmatik za Skuterje in Mopede .
Pnevmatike za touring motorna kolesa so poseben primer, ki zahteva vašo pozornost. Znana blagovna znamka Michelin na primer priporoča radialne pnevmatike, če se raje vozite po zavitih cestah, saj se še posebej dobro izkažejo v nagnjenih kotih. Po drugi strani pa so diagonalne pnevmatike priporočljive če na potovanje vzamete s seboj veliko prtljage in vaš motor ni zasnovan za visoke hitrosti.Če načrtujete pogostejše vožnje po dirkališču, boste potrebovali posebne motorne pnevmatike, ki jih nekateri znani proizvajalci že serijsko vgradijo. Ker je odobritev ceste nujna, da pridete tja, kamor želite iti, morate vsaj nekaj časa narediti kompromis. Vendar pa je pomembno, da se vedno osredotočite na kakovost, ko želite doseči največje hitrosti na dirkališču. Ko iščete te vrste pnevmatik, bodite pozorni predvsem na indeks hitrosti pnevmatik za motorje.

Ali se splača kupiti poceni pnevmatike za motorje?

Odgovor na to vprašanje je v veliki meri odvisen od tega, ali so gume za motorna kolesa znanih dobaviteljev, kot sta Bridgestone ali Pirelli. S pnevmatikami brez imena tvegate, da lahko povzročijo nevarne situacije z nepredvidljivimi voznimi lastnostmi v slabih vremenskih razmerah. Poleg tega obstaja večje tveganje, da bi se pojavil neželen shimmy učinek, ko krmilo začne trepetati pri določenih hitrostih.

Nasvet: Če želite prihraniti pri novih pnevmatikah, lahko pri nas kupite visokokakovostne moto pnevmatike v parih. Glede na blagovno znamko in izdelek vam bomo odobrili popust, ki bo zaščitil vašo denarnico.

Katere pnevmatike za motorje ustrezajo katerim platiščem?

Interakcija med motornimi pnevmatikami in platišči za motorje igra ključno vlogo pri krmiljenju in vozni dinamiki. Enotnega odgovora ni, saj je pomembnih več dejavnikov. Velikost pnevmatike in možna širina pnevmatike se določita glede na obstoječo širino platišča.Pri nakupu ustreznih motornih pnevmatik pa igra vlogo tudi vrsta motornega kolesa, ki ga vozite. V preteklosti je bil certifikat proizvajalca zanesljivo merilo. V vmesnem času morate pridobiti strokovno mnenje za pnevmatike s spremenjenimi parametri po konstrukciji in dimenzijah, kar zahteva plačilo takse. Pri nakupu novih motornih pnevmatik bodite pozorni tudi na EU homologacijo in homologacijo pnevmatik.

Priljubljeni električni motorji in ustrezne pnevmatike

V tem času so električni motorji še vedno izjema na cestah. Presenetljivo je Harley Davidson eden od pionirjev na tem področju. Zero Motorbikes je še en proizvajalec E-koles iz ZDA. KTM v svoji ponudbi ima model Freeride E-Enduro. V prihodnosti lahko pričakujemo, da bodo na trg vstopili tudi drugi uveljavljeni, pa tudi doslej precej neznani dobavitelji.
Poleg nove vozne izkušnje so pnevmatike za motocikle izpostavljene enakim fizičnim in mehanskim pogojem kot vsi drugi modeli z motorji z notranjim zgorevanjem, odvisno od tipa motocikla. Zato se večina ljudi pri nakupu standardnih pnevmatik odloča za kakovost blagovnih znamk znanih dobaviteljev.

Zaviranje na novih pnevmatikah za motorje

Pomembno je, da nove pnevmatike za motorje vstavljate previdno. Sveže nameščeni, imajo še vedno gladko površino z malo oprijema. To je še posebej opazno pri nagnjenih položajih – obstaja nevarnost, da vam bo zdrsnilo, če boste neprevidno vozili.Bodite pozorni na proizvajalčeve specifikacije glede prevoženih kilometrov, ki so potrebne za previdnost pri zaviranju glede na prejšnje izkušnje. Ali bodo nove motociklistične pnevmatike dosegle svoj polni potencial na 50, 100 ali 200 km, je odvisno od vašega stila vožnje in poti, ki ste jo izbrali.Za naročanje novih motornih pnevmatik uporabite našo spletno stran. Omejite iskanje glede na tip motornega kolesa, velikost pnevmatik, indeks hitrosti in želenega proizvajalca. Lahko pa začnite iskanje s pomočjo vaše znamke motornega kolesa. Še nikoli ni bilo lažje najti nove pnevmatike za vaš motor!
mo-tyre