Status naročila x
Odjava

01 600 93 9001 600 93 90

X
Potrebujete pomoč?
Tukaj vas korak
po koraku vodimo
do pravih pnevmatik.
Pokaži pnevmatike
Širina
Višina
Premer
Reifen Finden
Po podatkih o vozilu
Znamka:
Serija modela:
Leto izdelave / tip:
Serija / različica:

Pnevmatike za električne in hibridne avtomobile


Z naraščajočimi številkami o registraciji električni avtomobili in vozila s hibridnimi pogoni niso več le trend, ampak počasi postajajo stalni del trga. Seveda so za električne avtomobile (ali električna vozila na splošno) in hibride potrebne posebne pnevmatike.

Kaj je treba upoštevati pri izbiri pnevmatik


Varni oprijem, visoko udobje vožnje in kljub temu izjemno varčno - to so specifikacije. Za pnevmatiko ni lahka naloga. Razvoj dobrih pnevmatik za električna vozila zahteva intenzivne raziskave. Zlasti vrhunski proizvajalci so pripravljeni vložiti potreben kapital v inovacije, ki zagotavljajo večjo paleto brez zanemarjanja varnosti. Primerni so lahko tudi običajni modeli pnevmatik z nizkim kotalnim uporom (prepoznavno po vrednostih oznake AA) in visoko nosilnostjo. Lahko pa igrate na varno in se odločite za tako imenovane homologirane pnevmatike, ki jih je proizvajalec avtomobila odobril posebej za vaše vozilo. Če je temu tako pri vas, lahko v zgornjem iskanju pnevmatik ugotovite pod zavihkom »O izbiri avtomobila«. V naši spletni trgovini vam lahko ponudimo pnevmatike, posebej prilagojene tem zahtevam.

Katere so najnovejše pnevmatike proizvajalcev?


V tem času se je izraz ""visok in ozek"" uveljavil pri pnevmatikah za električne avtomobile. To se nanaša na pnevmatike z velikim obsegom in ozkim tekalnim profilom, torej pnevmatike, izdelane posebej za električne avtomobile. Nekateri znani proizvajalci zdaj ponujajo posebne pnevmatike za električne avtomobile:

Nova generacija: HL pnevmatike za težke obremenitve

Težki električni avtomobili in terenska vozila z električnim ali hibridnim pogonom dajejo na cesti večjo težo kot običajni osebni avtomobili. Vendar pa ta vozila redko ponujajo prostor za večje pnevmatike z večjo nosilnostjo. Zaradi tega Continental zdaj predstavlja prve pnevmatike za osebna vozila z novim indeksom obremenitve "visoke obremenitve" - ​​skrajšano "HL".

Značilnosti pnevmatik z viso:ko obremenitvijo

Razlika med pnevmatikami HL in običajnimi pnevmatikami je njihova sestava. Večja nosilnost je posledica sprememb v strukturi pnevmatike in mešanice materialov. Da bi vam ponudili optimalno pnevmatiko, so bili upoštevani tudi drugi dejavniki, kot sta kotalni upor in kilometrina. Enako pomemben vidik je, da je kotalni hrup nenehno nizek.

Prva pnevmatika HL prihaja iz Continentala

Indeks obremenitve (LI) označuje največjo dovoljeno obremenitev pnevmatik vozila. Januarja 2021 je Continental prvič predstavil pnevmatike HL z indeksom nosilnosti 101. Nosilnost je kvantificirana na 825 kg. Napovedani cilj je bil opremiti močna hibridna in električna vozila z visokozmogljivimi pnevmatikami. To je pomembno, ker se tržni delež teh dveh vrst postopoma povečuje. Statistično gledano ta vozila tehtajo v povprečju okoli 300 kg več kot vozila z dizelskim ali bencinskim motorjem. To predstavlja pravi izziv, saj je obseg večjih pnevmatik na vašem avtomobilu preprosto omejen. V nasprotju s prejšnjimi pnevmatikami XL z indeksom nosilnosti 98 se je nosilnost Continentalovih pnevmatik HL povečala za 10 % s 750 kg na 825 kg na pnevmatiko. Pomembno vedeti: Tlak v pnevmatikah ostane nespremenjen pri pribl. 2,5 bara. Mimogrede: Indeks nosilnosti, določen za vaše vozilo, najdete v 1. delu potrdila o registraciji (registracijski dokument vozila). Zadnje dve ali tri števke so pomembne. Za ustvarjanje rezerv glede nosilnosti lahko s pravnega vidika presežete indeks nosilnosti.

Zahteve za pnevmatike za električne avtomobile


 • Varnost
  Kot vedno velja pravilo: Najprej varnost! Pnevmatike za električne avtomobile morajo zagotavljati ustrezen oprijem in kratko zavorno pot, zlasti v neugodnih vremenskih razmerah. Druga črka na etiketi pnevmatike - v idealnem primeru A - označuje zelo dobre zavorne lastnosti v mokrih razmerah.
 • Nizek kotalni upor in večja nosilnost
  Električni avtomobili so običajno težji zaradi masivnih baterij, ki jih vsebujejo. Pnevmatike morajo zato obvladati ravnotežje med povečano obremenitvijo na eni strani in posledično večjim kotalnim uporom, obrabo pnevmatik in porabo energije na drugi strani. Nekateri proizvajalci pnevmatik ponujajo pnevmatike z oznako XL za težja vozila. Doseči čim nižji kotalni upor (razred učinkovitosti A) ostaja cilj, saj je jasen: nižji kot je upor, večji je doseg.
 • Navor
  Zaradi električnega pogona, na pnevmatike električnih in hibridnih vozil na začetku pospeševanja delujejo večji navori, kot je običajno pri bencinskih ali dizelskih vozilih. To dodatno vpliva na kilometrino
 • Nizka raven hrupa
  Nizka raven hrupa zagotovo poveča udobje vožnje. Ker so električni avtomobili na splošno zelo tihi, je to treba upoštevati tudi pri izbiri pnevmatik.

Priljubljeni električni avtomobili in ustrezne pnevmatike

Najbolj prodajani električni avtomobili v letu 2020. Pri nas lahko najdete prave pnevmatike. Preprosto uporabite povezavo za podrobno iskanje vašega vozila.

# Opis modela / Tip Iskanje pnevmatik
1 Renault Zoe Pokaži pnevmatike Renault Zoe
2 VW e-Golf Pokaži pnevmatike VW e-Golf
3 Tesla Model 3 Pokaži pnevmatike Tesla Model 3
4 VW ID.3 Pokaži pnevmatike VW ID.3
5 Hyundai Kona Elektro Pokaži pnevmatike Hyundai Kona Elektro
6 TSmart Fortwo Pokaži pnevmatike TSmart Fortwo
7 VW e-Up Pokaži pnevmatike VW e-Up
8 BMW i3 Pokaži pnevmatike BMW i3
9 Audi E-Tron Pokaži pnevmatike Audi E-Tron
10 Opel Corsa-e Pokaži pnevmatike Opel Corsa-e
Label: A-A-68

EU oznake za pnevmatike in električni avtomobili


Ali mi lahko oznaka za pnevmatike EU pomaga izbrati prave pnevmatike za moje električno vozilo?

Da, ker nalepka za pnevmatike EU zagotavlja informacije o lastnostih pnevmatike na naslednjih treh področjih:

a) razred učinkovitosti

b) oprijem na mokri podlag

c) emisije hrupa

Dobra pnevmatika,posebej za e-avtomobile, bi morala imeti A v razredu učinkovitosti in kategorijah oprijema na mokri podlagi. Lastniki avtomobilov, ki pripisujejo velik pomen udobju vožnje, izberejo pnevmatiko z nizko vrednostjo decibelov. Ker nižja kot je številka, tišja je pnevmatika. Posebno tihe pnevmatike so označene tudi s simbolom valovanja.

Katere primerne pnevmatike priporoča gume-direkt.com za vaš električni avtomobil?

Spodaj je nekaj poudarkov pnevmatik - na voljo v naši trgovini: