Uporabljamo cookies. Z uporabo te spletne strani se strinjate z njihovo uporabo.
OK
Status naročila x
Odjava
X
Potrebujete pomoč?
Tukaj vas korak
po koraku vodimo
do pravih pnevmatik.
Pokaži pnevmatike
Širina
Višina
Premer
Reifen Finden

Po podatkih o vozilu
Znamka:
Serija modela:
Opis modela:
Tip vozila:

Pnevmatike za električne in hibridne avtomobile

Z naraščajočimi številkami o registraciji električni avtomobili in vozila s hibridnimi pogoni niso več le trend, ampak počasi postajajo stalni del trga. Seveda so za električne avtomobile (ali električna vozila na splošno) in hibride potrebne posebne pnevmatike.

Kaj je treba upoštevati pri izbiri pnevmatik

Varni oprijem, visoko udobje vožnje in kljub temu izjemno varčno - to so specifikacije. Za pnevmatiko ni lahka naloga. Primerni so lahko tudi običajni modeli pnevmatik z nizkim kotalnim uporom (prepoznavno po vrednostih oznake AA) in visoko nosilnostjo. V naši spletni trgovini vam lahko ponudimo pnevmatike, posebej prilagojene tem zahtevam.

Katere so najnovejše pnevmatike proizvajalcev?


V tem času se je izraz "visok in ozek" uveljavil pri pnevmatikah za električne avtomobile. To se nanaša na pnevmatike z velikim obsegom in ozkim tekalnim profilom, torej pnevmatike, izdelane posebej za električne avtomobile. Nekateri znani proizvajalci zdaj ponujajo posebne pnevmatike za električne avtomobile:
 • Michelin ePrimacy
  z do 7% večjim dosegom za električna vozila, velikosti pnevmatik od 15 do 20 palcev
 • Continental EcoContact 6
  manjša poraba goriva, velika kilometrina, visokotehnološka mešanica silicijevega dioksida
 • Hankook Kinergy Eco 2
  optimiziran za učinkovitost porabe goriva, zmanjšan hrup pri kotaljenju pnevmatik, izboljšan oprijem na mokrih in suhih površinah
 • Kumho Wattrun VS31
  izjemno lahek, zahvaljujoč uporabi najsodobnejših materialov, kotalni upor optimiziran za največjo učinkovitost porabe goriva, tiho in udobno upravljanje

Zahteve za pnevmatike za električne avtomobile


 • Varnost
  Kot vedno velja pravilo: Najprej varnost! Pnevmatike za električne avtomobile morajo zagotavljati ustrezen oprijem in kratko zavorno pot, zlasti v neugodnih vremenskih razmerah. Druga črka na etiketi pnevmatike - v idealnem primeru A - označuje zelo dobre zavorne lastnosti v mokrih razmerah.
 • Nizek kotalni upor in večja nosilnost
  Električni avtomobili so običajno težji zaradi masivnih baterij, ki jih vsebujejo. Pnevmatike morajo zato obvladati ravnotežje med povečano obremenitvijo na eni strani in posledično večjim kotalnim uporom, obrabo pnevmatik in porabo energije na drugi strani. Nekateri proizvajalci pnevmatik ponujajo pnevmatike z oznako XL za težja vozila. Doseči čim nižji kotalni upor (razred učinkovitosti A) ostaja cilj, saj je jasen: nižji kot je upor, večji je doseg.
 • Navor
  Zaradi električnega pogona, na pnevmatike električnih in hibridnih vozil na začetku pospeševanja delujejo večji navori, kot je običajno pri bencinskih ali dizelskih vozilih. To dodatno vpliva na kilometrino
 • Nizka raven hrupa
  Nizka raven hrupa zagotovo poveča udobje vožnje. Ker so električni avtomobili na splošno zelo tihi, je to treba upoštevati tudi pri izbiri pnevmatik.

Katere primerne pnevmatike priporoča gume-direkt.com za vaš električni avtomobil?

Spodaj je nekaj poudarkov pnevmatik - na voljo v naši trgovini: