Status naročila x
Odjava

01 600 93 9001 600 93 90

Klub ADAC ocenil pnevmatiko Continental za najboljšo na testu

25/02/20

  • Pnevmatika PremiumContact 6 na testu osvojila prvo mesto
  • Pnevmatika EcoContact 6 prejela "najvišjo oceno za porabo goriva in obrabo"
  • Klubi ADAC, TCS in ÖAMTC testirali pnevmatike dveh dimenzij za vozila srednjega razreda, dostavnike, športne terence (SUV) in večje limuzine

V danes objavljenem testu so nemški, avstrijski in švicarski avtomobilistični klubi – ADAC, ÖAMTC in TCS – preizkusili letne pnevmatike dimenzij 225/40 R 18 in 235/55 R 17 (www.adac.de, www.oeamtc.at, www.tcs.ch). Med šestnajstimi testiranimi 18-palčnimi pnevmatikami za kompaktne in srednje velike avtomobile se je pnevmatika PremiumContact 6 uvrstila na prvo mesto skupaj s konkurenčno pnevmatiko. Med 17-palčnimi modeli za srednje velike športne terence, dostavnike, kot je na primer VW Transporter, in večje limuzine je pnevmatika EcoContact 6 prejela oceno "zadovoljiva" (ADAC) in "priporočljiva" (ÖAMTC / TCS). Avtomobilistični klubi so za testno vozilo za večje pnevmatike izbrali VW Golf GTI, za pnevmatike za športne terence pa model Ford Kuga.

premiumcontact-6-tire-image

Pri oceni pnevmatike PremiumContact 6 so klubi izpostavili predvsem njene zelo dobre zmogljivosti na mokri cesti. "Najvišja ocena na mokrem (predvsem za zaviranje in vodljivost)", so sklenili. Pnevmatika EcoContact 6 pa je v konkurenci 12 pnevmatik različnih proizvajalcev prejela "najvišjo oceno za porabo goriva in obrabo", poleg tega pa je bila ocenjena kot "dobra tudi na suhi cesti".

Osemnajstpalčne pnevmatike, ki so bile zajete v test, so primerne za avtomobile kompaktnega razreda, kot je VW Golf, ter vozila srednjega razreda, kot sta BMW serija 3 ali Mercedes razred C. Sedemnajstpalčne pnevmatike so primerne za srednje velike športne terence, kot sta Ford Kuga in VW T6 Transporter, s to dimenzijo pnevmatik pa so opremljene tudi velike limuzine, kot sta Mercedes razred S in Audi A7.

img-120

Vir na spletnem mestu: https://www.continental-pnevmatike.si/avto/medijski-center/novice/klub-adac-ocenil-pnevmatiko-continental-za-najboljso-na-testu


20 of 21 News

Klub ADAC ocenil pnevmatiko Continental za najboljšo na testu