Status naročila x
Odjava

01 600 93 9001 600 93 90

Continental ponovno na vrhu po rezultatih testov zimskih pnevmatik

08/10/18

wintercontact-ts-860-tire-image.jpg

Continental ponovno na vrhu po rezultatih testov zimskih pnevmatik

  • Odkar se je leta 2016 prvič udeležila testiranj, pnevmatika Continental WinterContact TS 860 vsakič znova požanje hvalo za svoje vsesplošne zmogljivosti v nizu najbolj cenjenih neodvisnih testov pnevmatik, vključno s testom zimskih pnevmatik organizacije ADAC.

Neodvisni testi, v katerih se preverjajo zmogljivosti, kakovost, varnost in zaželenost pnevmatik, navdušencem nad avtomobili nudijo poglobljeno védenje za lažjo odločitev ob nakupu novih pnevmatik za zimski čas.

Pnevmatika TS 860 je med drugim osvojila prvo mesto na naslednjih testih: ADAC, ÖAMTC, TCS, AMZS in HAK (avtomobilistični klubi iz Nemčije, Avstrije, Švice, Slovenije in Hrvaške), ACE (Automobile Club Europa), GTÜ (največja uradno priznana organizacija za tehnične preglede vozil v Nemčiji, ki združuje neodvisne izvajalce tehničnih pregledov vozil), Auto motor und sport (nemška revija s franšizami po vsej Evropi), Auto Express (britanska revija) in mnogih drugih. To se ujema z rezultati iz prejšnjih let, ko se je ta pnevmatika na testih že uvrščala na prvo mesto. Pnevmatika je bila zmagovalka testa v vseh dimenzijah, ki so jih preizkušali.

„Prepričljiva vsestranska pnevmatika z dobrimi zimskimi lastnostmi“, „Zelo natančno krmiljenje in dinamična vodljivost na zasneženih cestah“, „Najboljša po vodljivosti na snegu, zaviranju na mokrem in vodljivosti na suhem“, „Izjemne zmogljivosti na mokrem“ in „Odlično prilagojena za vozila z električnim servovolanom“; to je le nekaj opažanj o tej pnevmatiki s testiranj.

Te lastnosti, zaradi katerih pnevmatika zmaguje na testih, je omogočila kombinacija vodilne gumene zmesi za tekalno plast na trgu ter nove zasnove profila pnevmatike. Gumena zmes Cool Chili ima velik delež silike, ki zaradi svojih posebnih blažilnih lastnosti skrajša zavorno pot na mokri cesti. Nove so tudi posebne zelo zmogljive smole, ki ohranjajo prožnost gumene zmesi tudi pri nizkih zimskih temperaturah, kar poskrbi za krajšo zavorno pot na različnih zimskih podlagah.

Sistem odvajanja vode Liquid Layer Drainage, pri katerem se v profilnem bloku izdela še dodaten odvodni kanal, omogoča hitrejše odvajanje vode kot doslej, s čimer se opazno skrajša zavorna pot na poledeneli cesti. V usmerjenem vzorcu profila v obliki puščice oziroma črke V je vgrajena tehnologija SnowCurve s trirazsežno strukturo sten kanalov za izjemen oprijem. Dodatni kanal v steni profilnih blokov izboljša sprijemanje snega na podlagi s snegom, stisnjenim v kanalih, s tem pa zagotavlja boljši oprijem na zasneženih cestah.

V našem delu Evrope so zime večinoma mrzle in mokre, veliko je deževnih dni in količine snega so nepredvidljive. Pozimi se najmanj četrtina vseh prometnih nesreč s telesnimi poškodbami zgodi zaradi spolzkih in poledenelih cest, zato je seveda izjemno pomembno, da se varnost cestnega prometa jemlje zelo resno. Continental si prizadeva za varnejše ceste tudi s svojo korporativno strategijo Vizija nič. Continental, edini proizvajalec pnevmatik z obsežnim avtomobilističnim znanjem, ki se začne pri zavornem pedalu in sega vse do nepogrešljivega stika z vozno podlago, si je v okviru te strategije zastavil cilj zmanjšati število smrtnih žrtev, telesnih poškodb in nesreč v cestnem prometu skozi inovacije in tehnološke izboljšave.

Pnevmatika WinterContact TS 860 je na voljo v številnih dimenzijah do velikosti 17 palcev, sicer pa Continental ponuja tudi dve izjemni zimski pnevmatiki za večje in bolj športne avtomobile. Ravno tako kot pnevmatika TS 860, tudi WinterContact TS 850 P (v ang. „performance“, zmogljivosti) in pred kratkim predstavljena WinterContact TS 860 S (v ang. „sport“, šport) obsegata velikosti vse do 22 palcev.

img-winter-schnee-bmw-6.jpg

Vir na spletnem mestu:https://www.continental-pnevmatike.si/avto/medijski-center/novice/continental-ponovno-na-vrhu-testov


20 of 21 News

Continental ponovno na vrhu po rezultatih testov zimskih pnevmatik