Status naročila x
Odjava

01 600 93 9001 600 93 90

Pnevmatike Continental izjemno uspešne na trgu originalne opreme

25/06/19

  • Nemški proizvajalec pnevmatik tovarniško opremi eno tretjino vseh novih avtomobilov v Evropi
  • Devet od desetih najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi ima odobrene pnevmatike Continental
  • S pnevmatikami Continental so opremljeni tudi športni avtomobili, prestižni modeli in električni avtomobili

Continental je eden od največjih dobaviteljev pnevmatik proizvajalcem vozil. Približno tretjina novih avtomobilov v Evropi ima nameščene pnevmatike nemškega podjetja s sedežem v Hannovru. Še več, ko je govora o najbolje prodajanih evropskih avtomobilih, kot so VW Golf, Renault Clio in Ford Fiesta, so proizvajalci pri devetih od desetih modelov odobrili vgradnjo pnevmatik Continental. Izdelki podjetja so priljubljeni tudi pri proizvajalcih športnih in superšportnih avtomobilov, kot so Porsche, Maserati in AMG. Rolls Royce in Maybach uporabljata pnevmatike Continental in proizvajalci električnih avtomobilov Audi, Tesla in Renault se pri zagotavljanju stika vozila s cesto prav tako zanašajo na izdelke tega podjetja. Continentalov seznam kupcev ni omejen na evropske proizvajalce, saj so tudi azijski proizvajalci, kot na primer Hyundai, zelo zadovoljni z razvojnimi dosežki iz Nemčije.

img-sommer-trocken-audi-4.jpg

Continental je za svoje pnevmatike od vodilnih evropskih proizvajalcev vozil pravkar prejel še dodatne odobritve za originalno opremo, med drugim z letnimi in zimskimi pnevmatikami opremlja Audijeva modela e-tron ter Q8/SQ8. Sledil je tudi BMW, ki pnevmatike Continental namešča na svoje modele X7, X3M, X3 in Z4. Tudi modeli Rolls Royce Cullinan tovarno zapuščajo s pnevmatikami, ki so jih razvili v razvojnem oddelku v Stöcknu, okrožju Hannovra, odslej pa se tudi Porsche zanaša na izkušnje Continentalovih strokovnjakov, ko potrebuje zimske pnevmatike.

Razlog za to, da je toliko proizvajalcev izbralo letne, zimske in celoletne pnevmatike Continental, je izjemen spekter znanja in izkušenj, ki so jih inženirji pri Continentalu pridobili v razvoju pnevmatik za originalno opremo. Posledično se izdelki prilagodijo zahtevam vsakega posameznega proizvajalca vozil, da lahko vedno dosegajo dodatne želene karakteristike, kot je brezhibna vodljivost za Porsche ali M-BMW, maksimalno udobje tudi pri največji hitrosti za Rolls Royce in zelo majhen kotalni upor za električne avtomobile. En sam razvojni cikel pogosto ni dovolj. V sodelovanju z avtomobilskimi proizvajalci se prototipi razvijajo in testirajo, dokler po meri izdelana pnevmatika ni popolnoma skladna s pričakovanji. Take pnevmatike imajo posebne oznake, ki zagotavljajo njihovo montažo na pravi avtomobil. Oznaka „MO“ na primer pomeni pnevmatike za Mercedes, medtem ko so izdelki za BMW označeni z zvezdico (*).

img-sommer-trocken-audi-1.jpg style=

Razlog za to izjemno uspešno poslovno sodelovanje s proizvajalci vozil so dolgoletne izkušnje, ki so jih pridobili Continentalovi inženirji, ter vpletenost sodelavcev iz drugih poslovnih stebrov podjetja. Sodelovanje s strokovnjaki za zavorne sisteme in podvozje iz poslovnega stebra Chassis and Safety (podvozje in varnost) omogoča sinergije, ki jih ne more ponuditi noben drug proizvajalec pnevmatik. Hkrati razvoj izdelkov za originalno opremo inženirjem pomaga vnaprej prepoznavati nove trende v panogi in se jim prilagajati. To pa je situacija, v kateri vsi pridobimo, obenem pa pomeni tudi zadovoljne kupce za posel s pnevmatikami; izkušnje namreč kažejo, da pri naročanju novih pnevmatik lastniki avtomobilov običajno kupijo tisti model, s katerimi je bil njihov avtomobil opremljen ob dobavi.

Vir na spletnem mestu: https://www.continental-pnevmatike.si/avto/medijski-center/novice/20190625-continental-tires-highly-successful-in-oe-market


20 of 21 News

Pnevmatike Continental izjemno uspešne na trgu originalne opreme