Status naročila x
Odjava

01 600 93 9001 600 93 90

Continental osvojil najvišje ocene na testu letnih pnevmatik 2021 uglednih avtomobilističnih klubov

23/02/21

img-sommer-trocken-004.jpg

  • Continental PremiumContact 6 z dvema splošnima ocenama "dobro" na testu ADAC
  • Semperit Speed-Life 3 ravno tako z oceno "dobra"
  • Kluba ÖAMTC in TCS z ocenama "zelo priporočljiva" in "priporočljiva"

Hannover, 23. februarja 2021. Pnevmatika Continental PremiumContact 6 je dvakrat osvojila stopničke v svežem primerjalnem testu letnih pnevmatik, ki so ga opravili avtomobilistični klubi ADAC iz Nemčije, ÖAMTC iz Avstrije ter TCS iz Švice (www.adac.de, www.oeamtc.at, www.tcs.ch ). Tako ADAC kot ÖAMTC sta pnevmatiki dala zelo dobro oceno 2,2. V primerjalni test je bilo zajetih 15 letnih pnevmatik v dimenzijah 205/55 R16 V, v ekipi ADAC pa so napisali takšno pohvalo: "Pnevmatika Continental PremiumContact 6 se je uvrstila med najboljše po zaviranju na suhi podlagi. Testni avtomobil je bil s temi pnevmatikami zelo natančno vodljiv in je nudil še dodatno rezervo z vidika zmogljivosti. Continentalov izdelek je osvojil najboljši rezultat med vsemi pnevmatikami tudi na mokrem. Še posebej je navdušila kratka zavorna pot na betonski podlagi, pnevmatika pa je izstopala tudi po svojih lastnostih na asfaltu. Ko govorimo o voznih lastnostih na mokri podlagi, je ta pnevmatika nepremagljiva. Zaradi izjemno dobrega oprijema in odzivnosti na krmiljenje je osvojila najboljšo oceno za vodljivost." Klub ADAC je pnevmatiki dal sijajno oceno tudi po testu 17 modelov v dimenzijah 225/50 R17 Y: "Continental PremiumContact 6 izstopa po nadpovprečnih ocenah po vseh kriterijih. Ima zelo veliko varnostno rezervo na suhi podlagi, še posebej pa velja izpostaviti njeno natančno vodljivost na mokrem." Testno vozilo za 16-palčne pnevmatike je bil Golf VII, za test 17-palčnih pnevmatik pa so strokovnjaki izbrali Audi A4 Avant.

premiumcontact-6-tire-image.jpg

Še več dobrih novic so Continentalu prinesli tudi rezultati testov ostalih blagovnih znamk skupine. Semperit Speed-Life 3 v dimenzijah 205/55 R16 V je na primer ravno tako osvojila splošno oceno "dobra", preizkuševalci pa so o njej zapisali: "Semperit Speed-Life 3 je pokazala odlično uravnoteženost. Na suhi podlagi je navdušila z natančnostjo in kratko zavorno potjo. Tudi ko se je pnevmatika zelo segrela, so bile njene zmogljivosti zgolj malenkost zmanjšane." V testu je bila vključena tudi pnevmatika Uniroyal RainSport 5, ki si je prislužila splošno oceno "zadovoljiva".

Nekatere razlike v tehtanju posameznih elementov testa so pomenile, da čeprav sta se kluba ÖAMTC in TCS v svojih ocenah pnevmatik strinjala s klubom ADAC, je prišlo pri njunih končnih podeljenih ocenah do nekaterih razhajanj. Pnevmatiki Continental PremiumContact 6 in Semperit Speed-Life 3 v dimenzijah 205/55 R16 V sta od klubov ÖAMTC in TCS na primer prejeli splošno oceno "zelo priporočljiva", medtem ko je bila pnevmatika Uniroyal RainSport 5 ocenjena kot "priporočljiva".

img-sommer-trocken-001.jpg

Vir na spletnem mestu: https://www.continental-pnevmatike.si/avto/medijski-center/novice/2021-02-23-adac-rezultati-testa


20 of 21 News

Continental osvojil najvišje ocene na testu letnih pnevmatik 2021 uglednih avtomobilističnih klubov